Veröffentlichungen
Fink L, Ploeger A, Strassner C (2019) Involving stakeholders in the development of a dietary adoption concept: What can we learn from open innovation? World Review of Science Technology and Sustainable Development 15(2):170-194. DOI: 10.1504/WRSTSD.2019.099378.
Fink L, Ploeger A, Strassner C (2018) Participative Processes as a Chance for Developing Ideas to Bridge the Intention-Behavior Gap Concerning Sustainable Diets. Sustainability 10(12):4434 doi:10.3390/su10124434www.mdpi.com/journal/sustainability
El Bilali H, Callenius C, Strassner C, Probst L (2018) Food and nutrition security and sustainability transitions in food systems. Food Energy Secur. E00154 https://doi.org/10.1002/fes3.154
Gernert M, El Bilali H, Strassner C (2018) Grassroots Initiatives as Sustainability Transition Pioneers: Implications and Lessons for Urban Food Systems. Urban Sci. 2018, 2, 23; doi:10.3390/urbansci2010023
Rogge N, Theesfeld I, Strassner C (2018) Social Sustainability through Social Interaction-A National Survey on Community Gardens in Germany. Sustainability 2018, 10, 1085; doi:10.3390/su10041085
Pfeiffer P, Speck M, Strassner C (2017) What Leads to Lunch-How Social Practices Impact (Non-)Sustainable Food Consumption/Eating Habits. Sustainability 9(1437) doi:10.3390/su9081437
2015
How the organic food system supports sustainable diets and translates these into practice. Front. Nutr. 2:19. doi: 10.3389/fnut.2015.00019
2014
Precht TE, Strassner C, Kral TVE (2014) Schulfrühstück - Was kann Deutschland aus den US Erfahrungen lernen? Ernahrungs Umschau 61(2): 20-26 / The English version of this article is available online: DOI 10.4455/eu.2014.004 (School breakfast - what can Germany learn from the US experience?)
2013
Kahl J, Alborzi F, Beck A, Bügel S, Busscher N, Geier U, Matt D, Meischner T, Paoletti F, Pehme S, Ploeger A, Rembialkowska E, Schmid O, Strassner C, Taupier-Letage B, Zalecka A (2013) Organic Food Processing in the context of Sustainable and High Quality Food Production. S. 82 In: Kahl J, Rembialkowska E, Zalecka A, Lesinski G (Hrsg.) Book of Abstracts Second International Conference on Organic Food Quality and Health Research, 104 Seiten, Warsaw University of Life Sciences Press, Warsaw, Poland, ISBN 978-83-7583-454-3
Görmer S, Jung S, Strassner C (2013) Mensa top oder flop - Schüler und Schülerinnen bewerten ihre Schulverpflegung. Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V.: Proc. Germ. Nutr. Soc., Vol. 18, S. 79
Fink L, Schlatt S, Strassner C (2013) Nutzung außerschulischer Verpflegungsmöglichkeiten von Schülern am Beispiel von zwei Schulstandorten in Nordrhein-Westfalen. Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V.: Proc. Germ. Nutr. Soc., Vol. 18, S. 80
Kuttenkeuler M, Strassner C (2013) Erhebung der Verpflegungssituation an den weiterführenden Schulen in der Stadt Münster. Deutsche Gesellschaft für Ernährung e.V.: Proc. Germ. Nutr. Soc., Vol. 18, S. 81
Grotstollen L, Lukas M, Strassner C (2013) Nachhaltige Verhaltensweisen junger Erwachsener - Neue Perspektiven für suffizientes Handeln und nachhaltigen Konsum mit dem Fokus auf das Handlungsfeld Ernährung. S. 692-695 In: Neuhoff D, Stumm C, Ziegler S, Rahmann G, Hamm U, Köpke U (Hrsg.) Beiträge zur 12. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau. Ideal und Wirklichkeit: Perspektiven ökologischer Landbewirtschaftung. 814 Seiten, Verlag Dr. Koester, Berlin, ISBN-13: 9783895748158
Ochtrup C, Kemmerling S, Kosack L, Lukas M, Strassner C (2013) Transformationsprozesse nachhaltiger Entwicklung - Ansätze für suffizientes Handeln in Unternehmen der Bio-Branche. S. 722-725 In: Neuhoff D, Stumm C, Ziegler S, Rahmann G, Hamm U, Köpke U (Hrsg.) Beiträge zur 12. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau. Ideal und Wirklichkeit: Perspektiven ökologischer Landbewirtschaftung. 814 Seiten, Verlag Dr. Koester, Berlin, ISBN-13: 9783895748158
2012
Kahl J, Baars T, Beck A, Bügel S, Busscher N, Geier U, Matt D, Meischner T, Paoletti F, Pehme S, Ploeger A, Rembiałkowska E, Schmid O, Strassner C, Taupier-Letage B, Załęcka A (2012) Organic Food Processing: A Framework for Concept, Definition and Evaluation from the European Perspective. S. 17-18 In: Proceedings. The future of organic food processing. Sustainability - Quality - Integrity. 2nd IFOAM EU Group Conference on organic food processing and environmental performance, Frankfurt, 56 S.
Lukas M, Strassner C (2012) Praxisorientiertes Nachhaltigkeitshandeln in der Gemeinschaftsgastronomie. Ernährungs Umschau 59 S. 621-625 DOI: 10.4455/eu.2012.956
Strassner C (2012) Frage 18 Mehr Genuss mit Bio? Bio-Lebensmittel vereinen hohe Prozess- und Produktqualität.S. 40-41 In: BÖLW - Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft e. V. (Hrsg.) Nachgefragt: 28 Antworten zum Stand des Wissens rund um Öko-Landbau und Bio-Lebensmittel. Pinguin Druck GmbH, Berlin, 66 S.
Strassner C (2012) Frage 19 Sind Bio-Lebensmittel gesünder? Höherer Gesundheitswert und weniger wertmindernde Inhaltsstoffe. S. 42-43 In: BÖLW - Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft e. V. (Hrsg.) Nachgefragt: 28 Antworten zum Stand des Wissens rund um Öko-Landbau und Bio-Lebensmittel. Pinguin Druck GmbH, Berlin, 66 S.
Mattausch N, Strassner C, Kettschau I (2012) Anchoring skills for sustainable development in vocational training: Curricula for home economics and hospitality professions, Kap. 16 in: Pendergast D, McGreggor SLT & Turkki K (Hrsg.) Creating home economics futures. The next 100 years. Australian Academic Press, Bowen Hills, Australien, ISBN:
9781921513961
Lukas M, Løes A-K, Nölting B, Strassner C (2012) School meals. How to increase organic food consumption in schools. Ecology & Farming, Nr. 2, S. 24-26, Mai 2012
Strassner C (2012) Nachhaltigkeitskultur und Lebensmittelqualität, S. 15-16 In: AoeL - Assoziation ökologischer Lebensmittelhersteler e.V. (Hrsg.) Qualität verstehen. Ökologische Lebensmittelhersteller geben Einblicke. Themenheft 2012, Hinckel-Druck GmbH, Wertheim am Main, 48 S.
Roehl R & Strassner C (2012) Sektoranalyse Außer-Haus-Markt Schwerpunkt Gemeinschaftsverpflegung. Projektschriftenreihe Band 2, 40 S., Schriftenreihe des Projektes Nachhaltigkeitsorientiertes Rahmencurriculum
für die Ernährungs- und Hauswirtschaftsberufe, IBL - Institut für Berufliche Lehrerbildung (Hrsg.), 04/2012
Roehl R & Strassner C (2012) Inhalte und Umsetzung einer nachhaltigen Verpflegung. Projektschriftenreihe Band 1, 61 S., Schriftenreihe des Projektes Nachhaltigkeitsorientiertes Rahmencurriculum für die Ernährungs- und Hauswirtschaftsberufe, IBL - Institut für Berufliche Lehrerbildung (Hrsg.), 04/2012
Strassner C (2012) Lebensmittelqualität aus Sicht des ökologischen Landbaus Sind ökologisch erzeugte Lebensmittel mehr Wert? E&M - Ernährung und Medizin, 27, S. 14-18
2011
Lukas M, Strassner C, Løes A-K (2011) A need for harmonization across Europe? Certification of organic catering. Ecology & Farming Nr. 5, S. 29-31, November 2011
Strassner C (2011) Konstellationsanalyse: ein Methodenbeispiel für disziplinübergreifende Forschung. Kap. 17, S. 140-145 in: Hoffmann I, Schneider K, Leitzmann C (Hrsg.) Ernährungsökologie. Komplexen Herausforderungen integrativ begegnen. Oekom Verlag, München, 224 Seiten,
ISBN-13: 978-3-86581-140-0
Roehl R, Strassner C, Neuendorff J (2011) Easy Steps To Organic Certification. The updated manual for canteens, restaurants and foodservice operators. Hrsg. a'verdis, 28 S., ISBN-13: 978-3-9813008-1-9, (2. vollständig überarbeitete und aktualisierte Auflage)
Roehl R, Strassner C, Neuendorff J (2011) Mit einfachen Schritten zur Bio-Zertifizierung. Der neue Leitfaden für Gemeinschaftsverpflegung und Gastronomie, Hrsg. a'verdis, 28 S., ISBN-Nummer: 978-3-9813008-2-6 (4. vollständig überarbeitete und aktualisierte Auflage)
Ibing S, Ross A, Hollmann K, Lukas M, Dressler C, Schinkowski N, Strassner C (2011) Yeast extract in organic food and its authenticity according to organic producers, S. 99 In: Pulkrabov J, Tomaniov M, Kahl J & Haj lov J, Hrsg. (2011) Book of Abstracts First International Conference on Organic Food Quality and Health, Prag, Tschechische Republik, 18.-20.05.2011, Institute of Chemical Technology, ICT Prague Press, ISBN 978-80-7080-779-8
Lukas M, Strassner C (2011) Expertenmeinungen zur Integration umweltfreundlicher und sozialer Bestrebungen in der Gemeinschafts- und Betriebsverpflegung, S. 19 In: DGE e.V. Hrsg. (2011) Proceedings of the German Nutrition Society Abstractband zum 48. Wissenschaftlichen Kongress, Vol. 15, 120 S., ISBN 978-3-88749-221-2
Strassner C, Lukas M (2011) Zertifizierung von Außer-Haus-Verpflegung - Offizielle Statements und Untersuchungsdaten einiger europäischer Zertifizierungsstellen, S. 376-379 In: Leithold G, Becker K, Brock C, Fischinger S, Spiegel A-K, Spory K, Wilbois K-P, Williges U, Hrsg. (2011) Es geht ums Ganze: Forschen im Dialog von Wissenschaft und Praxis, Beiträge zur 11. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, Band 2, Verlag
Dr. Köster, Berlin
Lukas M, Strassner C (2011) Bio-Zertifizierung von Verpflegungseinrichtungen in den iPOPY-Ländern - ein Überblick mit Hilfe von Experten-Interviews, S. 384-385 In: Leithold G, Becker K, Brock C, Fischinger S, Spiegel A-K, Spory K, Wilbois K-P, Williges U, Hrsg. (2011) Es geht ums Ganze: Forschen im Dialog von Wissenschaft und Praxis, Beiträge zur 11. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, Band 2, Verlag
Dr. Köster, Berlin
Strassner C (2011) Biolebensmittel: Besser, gesünder, geschmackvoller? Ökologie & Landbau, 157,1/2011, S. 16-18.
2010
Strassner C, Lukas M, Løes A-K (2010) Certification of public organic procurement in Denmark, Finland, Italy and Norway as compared to Germany. <http://orgprints.org/17158/> Bioforsk Report Vol. 5 No. 103/2010, ipopy discussion paper 5/2010, Norwegen. ISBN 978-82-17-00671-8, 76 S.
Nölting B, Reimann S, Strassner C (2010) Außer-Haus-Verpflegung: Mit Bio Schule machen. <http://orgprints.org/17145/> Ökologie & Landbau, 2/2010(154), S. 41-43.
Ibing S, Hollmann K, Ross A, Lukas M, Schönbrodt C, Schinkowski N, Strassner C (2010) Yeast Extracts in Organic Products. News and Views from the Organic Food Sector. [Poster] und Abstracts der 23. VH-Hefetagung Fortschritt in Wissenschaft und Technik der Hefeproduktion, 26-27.04.2010, Wien, Österreich, 6 S.
Hollmann K, Ibing S, Ross A, Lukas M, Strassner C (2010) Hefeextrakt im Visier. UGB-Forum 3/10, S. 152-153
Roehl R & Strassner C (2010) Buddhistische Eskimos im Kommen. food-service 02/2010 S. 10-13
Roehl R & Strassner C (2010) Buddhistische Eskimos im Kommen. gv-praxis 02/2010 S. 36-41
Strassner C, Løes A-K, Nölting B & Kristensen NH, Hrsg. (2010) Organic Food for Youth in Public Settings: Potentials and Challenges. Preliminary Recommendations from a European Study. Proceedings zu: iPOPY session held at the BioFach Congress 2010, Nuremberg, Germany, February 20, 2010. ICROFS, International Centre for Research in Organic Food Systems, Tjele, Denmark. ISBN 978-87-92499-05-0, 46 S.
Strassner C & Mikkelsen C, Hrsg. (2010) Certifying Out of Home Operators in Europe. European Forum for Certification. Proceedings zu: certification session held at the BioFach Congress 2010, Nuremberg, February 20, 2010, 18 S.
Strassner C, Noelting B & Reimann S (2010) School food provision in Germany - A first analysis of the role of organic produce. S. 66-68 In: Mikkelsen BE, He C, Mikkola M, Nielsen T & Nymoen LL, Hrsg. (2010) Novel Strategies for Climate Mitigation, Sustainability and Healthy Eating in Public Foodscapes. Proceedings of a seminar held at Aalborg University, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,November 25th-26th, 2009. Proceedings zu: iPOPY-Foodprint conference 2009, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,, November 25th-26th, 2009. ICROFS, International Centre for Research in Organic Farming Systems, Tjele, Denmark. ISBN 978-87-92499-04-2, 101 S.
Lukas M & Strassner C (2010) School food supply in North Rhine-Westphalia - Analysis of the current situation, S. 85-86 In: Mikkelsen BE, He C, Mikkola M, Nielsen T & Nymoen LL, Hrsg. (2010) Novel Strategies for Climate Mitigation, Sustainability and Healthy Eating in Public Foodscapes. Proceedings of a seminar held at Aalborg University, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,November 25th-26th, 2009. Proceedings zu: iPOPY-Foodprint conference 2009, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,, November 25th-26th, 2009. ICROFS, International Centre for Research in Organic Farming Systems, Tjele, Denmark. ISBN 978-87-92499-04-2, 101 S.
Rolf A & Strassner C (2010) School food supply in Lower Saxony - Analysis of the current situation, S. 98-99 In: Mikkelsen BE, He C, Mikkola M, Nielsen T & Nymoen LL, Hrsg. (2010) Novel Strategies for Climate Mitigation, Sustainability and Healthy Eating in Public Foodscapes. Proceedings of a seminar held at Aalborg University, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,November 25th-26th, 2009. Proceedings zu: iPOPY-Foodprint conference 2009, Copenhagen Institute of Technology, Denmark,, November 25th-26th, 2009. ICROFS, International Centre for Research in Organic Farming Systems, Tjele, Denmark. ISBN 978-87-92499-04-2, 101 S.
Garcia AL, Mohan R, Koebnick C, Bub A, Heuer T, Strassner C, Groeneveld MJ, Katz N, Elmadfa I, Leitzmann C, Hoffmann I (Online: 27.11.2009) Plasma β-Carotene Is Not a Suitable Biomarker of Fruit and Vegetable Intake in German Subjects with a Long-Term High Consumption of Fruits and Vegetables. Ann Nutr Metab 2010; 56:23-30 (DOI: 10.1159/000262295
2009
Schönbrodt C, Schinkowski N, Strassner C, Hollmann K, Ibing S, Ross A, Lukas M (2009) Einsatz von Hefeextrakt in Bio-Lebensmitteln. <http://orgprints.org/17187/> [Application of yeast extract in organic food]. Schlussbericht des Forschungsprojektes 08OE073 des Bundesprogramms Ökologischer Landbau (BÖL), 44 S.
Strassner C, Løes A-K, Kristensen NH & Spigarolo R, Hrsg. (2009) Proceedings of the Workshop on Organic Public Catering held at the 16th IFOAM Organic World Congress, 19th June 2008 in Modena, Italy, 218 S, ISBN-Nummer: 978-87-991343-7-3, Proceedings zu: Workshop on Organic Public Catering at the 16th IFOAM Organic World Congress, Modena, Italy, June 19, 2008. ICROFS, Denmark.
Strassner C & Løes A-K (2009) Is there any certification of public organic procurement in iPOPY countries? S. 57-66 In: Strassner C, Løes A-K, Kristensen NH & Spigarolo R, Hrsg. (2009) Proceedings of the Workshop on Organic Public Catering held at the 16th IFOAM Organic World Congress, 19th June 2008 in Modena, Italy, 218 S, ISBN-Nummer: 978-87-991343-7-3, Proceedings zu: Workshop on Organic Public Catering at the 16th IFOAM Organic World Congress, Modena, Italy, June 19, 2008. ICROFS, Denmark.
Løes A-K, Nölting B, Kristensen NH, Spigarolo R, Strassner C, Roos G, Mikkola M & Mikkelsen BE (2009) iPOPY - innovative Public Organic food Procurement for Youth. School meals - and more! S. 184-188 In: Strassner C, Løes A-K, Kristensen NH & Spigarolo R, Hrsg. (2009) Proceedings of the Workshop on Organic Public Catering held at the 16th IFOAM Organic World Congress, 19th June 2008 in Modena, Italy, 218 S, ISBN-Nummer: 978-87-991343-7-3, Proceedings zu: Workshop on Organic Public Catering at the 16th IFOAM Organic World Congress, Modena, Italy, June 19, 2008. ICROFS, Denmark.
Strassner C, Roehl R (2009) Organic Certification of Hotels, Restaurants and Catering in Germany. [Poster] S. 176 In: Fredriksson P & Ullvén K, Hrsg. (2009) Proceedings from 1st Nordic Organic Conference. Towards increased sustainability in the food supply chain. 18-20 May 2009. Gothenburg, Sweden, Centrum för uthålligt lantbruk (CUL), SLU, 186 S.
Strassner C & Roehl R (2009) Organic certification in the iPOPY countries and Germany. Current status and future challenges. S. 18-22 In: Noelting B, Hrsg. (2009) Providing organic school food for youths in Europe - Policy strategies, certification and supply chain management in Denmark, Finland, Italy and Norway. 30 S. Proceedings zu: BioFach 2009, GastroForum, Nuremberg, Germany, February 20th 2009. International Centre for Research in Organic Food Systems (ICROFS).
Strassner C, Hrsg. (2009) Certifying Out of Home Operators in Europe. European Forum for Certification. Summary of a Forum held at the BioFach Congress 2009, 45 S. ISBN-Nummer: 978-87-92499-03-5
Strassner C, Hrsg. (2009) Proceedings of the session OOOH!-Community 6th Open meeting of the International Organic Out Of Home Community. Proceedings zu: Organic Out of Home session held at the BioFach Congress 2009, Nuremberg, February 21, 2009, 60 S.
Nölting B, Strassner C, Løes A-K, Nielsen T (2009) Bio-Schulverpflegung in Italien, Finnland, Dänemark und Norwegen - Was kann Deutschland lernen? S. 356-359 In: Mayer J, Alföldi T, Leiber F, Dubois D, Fried P, Heckendorn F, Hillmann E, Klocke P, Lüscher A, Riedel S, Stolze M, Strasser F, van der Heijden M & Willer H, Hrsg. (2009) Tierhaltung, Agrarpolitik und Betriebswirtschaft, Märkte und Lebensmittel, Band 2 des Tagungsbandes der 10. Wissenschaftstagung Ökologischer Landbau, Werte - Wege - Wirkungen: Biolandbau im Spannungsfeld zwischen Ernährungssicherung, Markt und Klimawandel, ETH Zürich, Schweiz, 11.-13. Februar 2009, Verlag Dr. Köster, Berlin
Nölting B, Reimann S & Strassner C (2009) Bio-Schulverpflegung in Deutschland. Ein erster Überblick. ZTG Discussion Paper, Nr. 30/09, ztg - Zentrum Technik und Gesellschaft Berlin, 49 S.
Nölting B, Løes A-K & Strassner C (2009) Constellations of public organic food procurement for youth. Bioforsk Report Vol. 4 No. 7, 30 S. ISBN Nummer: 978-82-17-00464-6
Strassner C (2009) Food service and catering in Europe and future perspectives for European regulation. S. 54-58 In: Mikkelsen C & Schlüter M, Hrsg. (2009) The New EU Regulation for Organic Food and Farming: (EC) No 834/2007. Background, assessment, interpretation. 68 S. IFOAM EU GROUP Brussels
Strassner C (2009) Außer-Haus-Verpflegung in Europa und Perspektiven für die europäische Bio-Gesetzgebung. S. 55-58 In: Mikkelsen C & Schlüter M, Hrsg. (2009) Die neue EU-Öko-Verordnung (EG) Nr. 834/2007. Hintergrund, Einschätzungen, Interpretationen. 68 S. IFOAM EU GRUPPE Brüssel
Roehl R, Strassner C & Neuendorff J (2009) Mit einfachen Schritten zum Bio-Zertifikat. Der neue Leitfaden für Gemeinschaftsverpflegung und Gastronomie. Hrsg. a'verdis, 28 S. ISBN-Nummer: 978-3-9813008-0-2
Strassner C & Roehl R (2009) Biomanagement nach EG-Rechtsschriften zum ökologischen Landbau. Hrsg. Behr's (2009) Hygiene in Großküchen
Strassner C (2009) Kontrolle und Zertifizierung in der Ausser-Haus-Verpflegung. Hrsg. Behr's (2009) Praxishandbuch Bio-Lebensmittel
Strassner C (2009) Perspektiven der Ernährungsökologie. [Kurzfassung] Fachtagung der Deutschen Gesellschaft für Hauswirtschaft "Nachhaltig leben und arbeiten - Perspektiven in Bildung und beruflichem Handeln", 24.-25.09.2009, FH Münster, Münster
Strassner C (2009) Possibilities for local and organic products in Catering - Cases from Germany. [Abstract] Enjoying Local Food Seminar, Sustainable and Local Food Week, 21.09.2009, UAS Laurea, Helsinki, Finnland
Strassner C (2009) Wasser wird Wein. [Kurzfassung] ÜberWasser: Impulse für den Umgang mit Wasser, Soroptimist International Deutschland, Münster, 19.09.2009
Strassner C (2009) Lebensmittel Wasser - Ernährungsökologische Aspekte. [Kurzfassung] Jubiläumsveranstaltung 5 Jahre WABE-Zentrum "Wasser: Mittel zum Leben", 25.06.2009, WABE-Zentrum, Osnabrück In: Kurzfassungen der Vorträge, 18 S.
2008
Roehl R, Erhart A, Strassner C & Neuendorff J (2008) Easy Steps to Organic Certification. A Manual for Canteens, Restaurants and Foodservice Operators. Hrsg. a'verdis - sustainable foodservice solutions (2008) 22 S.
Løes A-K, Nölting B, Kristensen NH, Spigarolo R, Strassner C, Roos G, Mikkola M & Mikkelsen BE (2008) iPOPY - innovative Public Organic food Procurement for Youth. School meals - and more! S. 298-301 In: Neuhoff D, Halberg N, Alföldi T, Lockeretz W, Thommen A, Rasmussen IA, Hermansen J, Vaarst M, Lueck L, Caporali F, Jensen HH, Migliorini P & Willer H, Hrsg. (2008) Cultivating the Future Based on Science. Volume 2 - Livestock, Socio-economy and Cross disciplinary Research in Organic Agriculture. Proceedings of the Second Scientific Conference of the International Society of Organic Agriculture Research (ISOFAR), held at the 16th IFOAM Organic World Congress in Cooperation with the International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM) and the Consorzio ModenaBio, 18 - 20 June 2008 in Modena, Italy. International Society of Organic Agriculture Research (ISOFAR), DE-Bonn; Institute of Organic Agriculture (IOL), DE-Bonn; Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), CH-Frick, Danish Research Centre for Organic Food and Farming (DARCOF), DK-8830 Tjele ISBN: 978-3-03736-024-8
und [Abstract] S. 191 In: Alföldi T, Caporali F, Halberg N, hermansen J, Jensen HH, Lockeretz W, Lueck L, Migliorini P, Neuhoff D, Rasmussen IA, Sorensen N, Thommen A, Thorstad D, Vaarst M & Willer H, Hrsg. (2008) Book of Abstracts of the 16th IFOAM Organic World Congress (Modena, Italy 16-20 June 2008) ISBN 978-3-940946-03-4 514 S.
Garcia AL, Koebnick C, Dagnelie PC, Strassner C, Elmadfa I, Katz N, Leitzmann C, Hoffmann I (2008) Long-term strict raw food diet is associated with favourable plasma beta-carotene and low plasma lycopene concentrations in Germans. Brit J Nutr, 99(6) S. 1293-1300
Strassner C (2008) Überflussgesellschaft seit 40 Jahren - wie lange noch? [Kurzfassung] 3. Nordrhein-Westfälischer Tierärztetag 2008 mit Fortbildungsveranstaltung des Veranstalters Tierärztekammern Westfalen-Lippe und Nordrhein, Dortmund, 30.08.2008
Strassner C, Hrsg. (2008) Proceedings of the session OOOH!-Community 5th Open meeting of the International Organic Out Of Home Community. Proceedings zu: Organic Out of Home session held at the BioFach Congress 2008, Nuremberg, February 23, 2008, 39 S.
2007
Strassner C (2007) Vegetarische Ernährung im Job. Internet Content Beitrag für die DGE-Kampagne Job & Fit, http://www.jobundfit.de, Bundesministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Verbraucherschutz